Ziua Adormirii Maicii Domnului – Bicaz    –   15 August 2020

– Pentru ortodocşi este ziua Adormirii Maicii Domnului, iar pentru catolici a Înălţării Fecioarei Maria, când se celebrează „moartea” şi înaltarea ei cu trupul la cer. În calendarul popular, de Sânta Maria Mare se marchează trecerea de la vară la toamnă, iar marinarii sărbătoresc de ziua ocrotitoarei lor, Ziua Marinei.

– În mod obișnuit la Bicaz, deși este o localitate de munte se sărbătorește această zi ca parte integrantă a Zilelor Bicazului, dar date fiind condițiile actuale, în acest an acest eveniment nu a avut loc(ne referim la Zilele Bicazului).

– Cu toate acestea, această zi nu a trecut neobservată pentru că în sala de sport a Școlii nr.1 ”Regina Maria ” din Bicaz a avut loc proiecția filmului documentar ”Maria Inima României”. Acest film a prezentat publicului bicăzean și invitaților din alte zone ale țării, povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a reginei Maria a României.

– Această acțiune nu a fost o simplă proiecție de de film pentru că alături de publicul din sală au fost prezenți producătorul filmului dl. John Florescu, dl Romeo Furtună președintele ANRM(Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei) filiala Teleorman și membru în consiliul director al ANRM România, dl. Nicolae Sălăgean primarul orașului Bicaz și alte personalități. Cu această ocazie dl. John Florescu a făcut o prezentare a filmului și a motivelor care au dus la crearea acestui film.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *