Zilele Bicazului (inclusiv Ziua Marinei)   –   14 – 19 August 2018

Zile de sarbatoare in cadrul carora in diverse locatii din oras(biblioteca, bazele sportive ale orasului, casa de cultura, centrul orasului, parcul Marceni) s-au desfasurat diverse concursuri (karate, karting, minimountainbike, sah, atletism, tenis, desene pe asfalt, etc), spectacole de folclor si muzica usoara( au participat ansamblurile folclorice „Floricica de la munte”, „Floare de colt”, formatia „Fratii Paun Band”, interpreti ca Pamfil Roata, Ghita Dandu, Titi Cozma, Dinu Iancu Salajanu, Andreea Balan) diverse activitati culturale(seara de poezie – dialog liric cu poeta Mihaela Aionesei din Tg. Secuiesc din, vernisajul expozitiei de caricaturi a artistului plastic Ovidiu Stanciu).

– Ziua marinei (15 august 2018 in portul turistic Bicaz)– Nici de la aceasta editie nu au lipsit concursurile de barci cu rame, hidrobiciclete, inot, dar si jocurile marinaresti, ce dau sarea si piperul serbarii, precum scondrul cu purcelul, vanatoarea de rate si nunta piratilor. Cei prezenti au avut de asemenea ocazia sa participe la defilarea flotei marinarei si a tracerii zeului Neptun.

– Oamenii au fost incantati, deoarece au avut parte de festivitati asemanatoare cu cele de la malul marii. Evenimentul este organizat de Primaria orasului Bicaz si Consiliul Judetean Neamt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *